Life talks

Junglen af trusseindlæg og bind min guide

pm trusseindlæg

Som sagt i min video “Pigepakken unboxing Oktober 2015” så er der næsten intet mere normalt, end at vi hunkøn bruger trusseindlæg fra en meget tidlig alder. Nogle gange før vi får den første menstruation. Jeg har også valgt at tage bind med i indlægget, da mange ting går igen. Selv kendte og nonner har brug for trusseindlæg og bind, så jeg behøver ikke at være orakel for at vide, at du sikkert også får eller har brug for dem. Her er min guide til junglen af trusseindlæg og bind, hvad har du brug for og hvad burde du købe?

Dråberne udenpå pakken

Dråberne indikerer hvor meget sugeevne bindet eller indlægget har. Mht. Trusseindlæg, så er det sjældent at du får brug for indlæg, der kan holde en flod tilbage. Med bind er det en anden sag, vi bløder alle med forskellig intensitet. Det vigtigste er at du føler dig frisk og ren “at all times” og at der ikke er noget, der vandrer ud på den egentlige trusse mellem skift. Dråberne går som regel fra ½ dråbe helt op til 6 dråber.

Mærke

De fleste mærker dækker alle områder af spektret, mht. sugeevne og form. I de fleste tilfælde har det ingen betydning, hvilket mærke du køber fra.

Form

Formen på indlægget og hvad du burde vælge, afhænger hvilke trusser du bruger, hvornår du skal bruge det, og hvilket behov du har.

Bruger du G-streng eller tanga, så er det en god idé at finde trusseindlæg der passer til dét. Så undgår du at indlægget krøller sammen. Det kan fx. være nogle der er ekstra små og flexible fx. Always Discreet flexistyle, som også har en slags vinger. Eller Libresse string, som er smalle bagtil og hjerteformet foran. Mht. bind så ville jeg måske mere anbefale tamponer, hvis du vil bruge G-streng under din menstruation. Der er også den her moon-cup, men den har jeg ikke prøvet.

Ekstra længde

Ekstra længde kan være en fordel især om natten eller hvis du har svært ved at lure placeringen af dit indlæg/bind.

Vinger

Vinger er rigtig godt, hvis du har problemer med at få indlægget til at blive siddende. De vil gå nedenom linningen af dine trusser og ligesom holde indlægget/bindet udstrakt. Vingerne kan dog i de fleste tilfælde mærkes, men de fleste føler sig mere “sikre” med vinger.

Flexibilitet

Jeg synes personligt, at det er super rart når indlægget er fleksibelt. Det betyder at de tilpasser sig din trusses form og dine bevægelser og det føles i de fleste tilfælde, som om du slet ikke har noget på. I like.

Individuelt pakket

Det er en fordel at finde indlæg, der er individuelt pakket, hvis du skal have dem med tasken. Det gør at de stadig er så rene som muligt, når du skal bruge dem. (Se også hygiejne TMI alert!)

Lugt

Der findes indlæg og bind til de, som har brug for at føle sig ekstra friske. De er tilsat stoffer som neutraliserer uønskede lugte og nogle indeholder også lidt parfume. Gør hvad du selv føler for, det vigtigste er at du føler dig så godt tilpas, frisk og ren som muligt. Eksempler er Always Profresh og Always Freshness.

Åndbarhed

Åndbare bind/indlæg er som regel nogle, som kan give dig en følelse af at være mere tør. Det kan opnås mere med en “fluffy” struktur i bindet eller speciel sugeevne.

Økologisk

Hvis du har problemer med at dine indlæg/bind klør, giver rødme og irriterer. Så kan du måske være allergisk overfor materialet som bindet/indlægget er lavet af. Se Allergi længere nede 😉 Et eksempel på Økologiske bind/indlæg er Natracare, som er Svanemærket, biologisk nedbrydelig, lavet af plantematerialer og fri for plastik, parfume og kemiske stoffer.

Irritation/rødme

Hvis du har problemer med generel irritation “Down there” så kan der være flere ting galt, nogle kan du selv finde ud af vha. min lille guide og med nogle har du selvfølgelig brug for en læge. Men kig på allergi og hygiejne længere nede og se om du kan finde grunden her i artiklen.

Allergisk?

Hvis du oplever generelt ubehag, som kløe, rødme og irritation, så kan du være allergisk overfor noget i bindet/indlægget, det kan være både selve materialet som bindet er lavet af eller et tilsætningsstof som fx. parfume eller lugt-hæmmer. Hvis du har fået fat i et bind/indlæg lavet specielt til lugthæmning, så prøv i første omgang nogle uden. Hvis det ikke virker, så prøv et økologisk indlæg, det er som regel lavet af plantematerialer, med færre kemikalier og er bedre til allergikere.

Hygiejne

TMI-alert! 😉 : Hvis du oplever generelt ubehag, som kløe, rødme, irritation og du har prøvet ovenstående, men problemet er der stadig? Så gør du måske selv “noget” som irriterer området. I første omgang så prøv at skifte bind/indlæg oftere. Det anbefales at skifte ca. hver fjerde time, jeg gør det bare hver gang jeg er på toilettet. Hvis du ikke skifter ofte nok, så kan du både risikere at de bakterier osv. der lever omkring os, har en fest i dine trusser. Det vil give både kløe, rødme, irritation og i værste fald en betændelse. Hvis du ikke skifter ofte nok og området er fugtigt og varmt, så er det “the perfect playground” for ubehagligheder. Der er mange der tror, at det er fint at tage bind/indlæg på med en vild sugeevne og så have dét på hele dagen. Men det ville jeg aldrig anbefale. Generelt er det selvfølgelig også en god idé at holde sig ren, mange er rigtig glade for intim-servietter, som har den rigtige pH og ikke forstyrrer området.

Natbind

Disse er som regel længere og har en bedre sugeevne. Under din menstruation vil jeg altid anbefale bind om natten, så du giver dit underliv tid til at ånde lidt.

Jeg håber at i kunne bruge min lille guide, skriv endelig en kommentar eller spørgsmål, hvis i har brug for det.

Hav det fantastisk og vi ses 😉

1 Comment

  1. Pige pakken unboxing November | PrettyNormal

    […] Junglen af trusseindlæg og bind. TMI-alert! min guide | PrettyNormal til Pigepakken unboxing + Trusseindlægs TMI […]

    05 . 11 . 2015

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *