Beauty

Garnier dupe for Bioderma? Hør og læs laborantens dom

Hej alle sammen,

garnier bioderma dupe

I lang, lang tid har der været snak om, om Garnier micellar cleansing water var en perfekt dupe for alles højt elskede Bioderma Sensibio H2O makeup removing micellar solution. Ved et tilfælde modtog jeg Garniers version og besluttede mig for, at tage et strengt kig på ingredienser og virkning. Min hud er ret sart og har en tendens til at blive tør. Så det er mit udgangspunkt. Nederst i indlægget kan i se den tilhørende video fra min youtube kanal.

Men hvad er micellar water? – Micellar water er blødt vand, som har små bitte olie-baserede molekyler. Disse molekyler er ladet, derfor tiltrækker de og fjerner blidt makeup, snavs osv. uden at strippe huden. Micellar water produkter kan bruges til at fjerne lettere makeup og altså ikke som sådan tung foundation og vandfast makeup (bare FYI). Men til de fleste normale dødelige,  er en micellar water til daglig, rigtig fin som især makeup fjerner.

Som et led i min lille undersøgelse, faldt jeg over denne artikel fra Huffington post, hvor Hadley King forklarer, hvad micellar water er for noget.

According to board-certified dermatologist Hadley King of Skinney Medspa, micellar water is made up of micelles (tiny balls of cleansing oil molecules) suspended in soft water. “The idea is that micelles are attracted to dirt and oil, so they are able to draw out impurities without drying out the skin,” she says. Therefore, micellar water can be used as a facial wash, makeup remover and moisturizer all in one. — Huffington Post

Men tilbage til sammenligningen. Fælles for dem er, at de er til sensitiv hud, parfume fri, paraben fri, allergivenlige og skal ikke renses af.

Pris: Biodermaen kan blandt andet købes på apoteket til ca. 190 kr. for 500 ml. (0,38 øre/ml) og Garnier koster ca. 48 kr. for 400 ml (0,12 øre/ml) altså en rimelig vild besparelse umiddelbart.

Fjernelse af makeup – Jeg afprøvede de to micellar waters nogle gange på hvert sit øje, til fjernelse af makeuplooks, der var rimelig tunge. Jeg tog samme mængde af hver micellar water på hver sin vatrondel og tog makeuppen af. Her synes jeg, at de praktisk talt var lige gode, men Biodermaen var liiige en anelse hurtigere med mascaraen. Så hvis det “bare” er en makeupfjerner, så er Garniers version en fin dupe.

Toning skills – Efter makeuppen var fjernet, droppede jeg rensen (som de påstår). Jeg strøg fingeren hen over området og bemærkede den første ret store forskel. Hos Biodermaen var området bare lækkert og føltes blødt. Området føltes også afbalanceret og klar til creme. Cremen trængte ind som en drøm og der var ingen problemer med noget faktisk. Hos Garnieren var det lidt en anden sag. Da jeg kørte fingeren hen over området, føltes det lidt som om der var en lidt tacky film efterladt. Huden føltes ikke ligeså afbalanceret og området føltes ikke tonet som ved biodermaen. Da jeg brugte min creme så sved det faktisk lidt, ret interessant. Det var ikke lige dét jeg havde regnet med. Her synes jeg ikke at Garnier er en dupe for Biodermaen, men jeg synes at hvis man renser efter, så kan Garnieren stadig bruges, bare ikke for sine toning skills.

Ingredienser kort: Selvfølgelig ved jeg ikke ALT om ALLE ingredienser i verden, men værd at nævne er, at Biodermaen indeholder flere ingredienser, som beroliger og er fugtbevarende. Garnieren indeholder ikke ligeså mange ingredienser og der er sparet mere, hvilket jo er at forvente. Man får jo som regel, hvad man betaler for. Mange ingredienser er i for klarhed/gennemsigtighed, konserveringsmidler, at holde produktet tyndt/flydende og homogent. Homogeniteten er jo fx. så de rensende molekyler ikke “klumper” sammen, men bliver hver for sig, på molekyleform i væsken.

Værd at nævne i Biodermaen: Fysiologisk pH, Cucumis sativis (agurkeekstrakt) virker beroligende. Rhamnose er en sukker som har anti-inflammatoriske egenskaber, som også har anti-aging egenskaber. Derudover indeholder den også andre fugtbevarende ingredienser.

Værd at nævne i Garnieren – Glycerin som skulle være fugtbevarende og jeg har ikke kunnet opdrive pH i produktet. I min lille undersøgelse fandt jeg, at Garniers micellar cleansing water (ærgerligt nok) faktisk indeholder PAPB også kaldet Polyaminopropyl biguanide. Dette er et konserveringsmiddel, som faktisk er forbudt. Problemet er, at stoffet er mistænkt for at være kræftfremkaldende, det er belastende for miljøet, og så er det også allergifremkaldende… EU klassificerede også PAPB som et CMR-stof med effekt fra 1. januar 2015. CMR-stoffer kan fremkalde kræft, skade arveanlæg og fostre. Altså i store mængder. De firmaer, som stadig har det i deres produkter forsvarer sig med, at indholdet af PAPB er så lavt, at det ikke udgør nogen risiko.

Update: Som en opdatering, så er Garniers Micellar Solution nu taget af hylderne i de normale forretninger, men kan stadig købes online.

Læs mere her: Forbrugerrådet TÆNK – Forbudt og potentielt kræftfremkaldende stof findes fortsat i personlige plejeprodukter.

Efter min mening, så skal man nogen gange tage artikler fra TÆNK lidt med et gran salt. Man kan IKKE beskytte sig mod alt i hele verden.  De fleste kosmetiske produkter, vil have et eller andet på ingredienslisten, som man ikke vil bryde sig om. Sådan er det. Det har jo noget at gøre med hvad det er designet til, hvad virker i produktet virker også på huden.

Indpakning/design: Jeg kan personligt bedre lide Garniers design. Simpelthen fordi selve flasken er smallere og har en neglelak-venlig åbning. Bum.

Konklusion: Der MÅ være en bedre dupe derude. Personligt kan jeg bedre lide Biodermas micellar water end Garniers. Mest fordi den er så god til at tone ift. Garniers. Men som makeup fjerner står de praktisk talt lige.

Jeg håber at i kunne bruge min lidt dybdegående review og battle of the micellar waters. 🙂 Jeg har andre som er upcomming. Så stay tuned. 😉

Klik på billedet for at se den tilhørende video.

gvsbd

Hav det fantastisk og vi ses 😉

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *