Halloween, Højtider

Pimp your pumpkin! – DIY

halloween-graeskar


Yep, I said it! PIMP YOUR PUMPKIN! De store halloween græskar er kommet frem i diverse supermarkeder og årets halloween er nær! I det her indlæg vil jeg fortælle om de tools jeg bruger, når jeg laver et græskar og hvordan du kan pimpe dit eget halloween græskar.

Flotte mønstre – Du sidder måske med dit græskar og kigger langt efter de som er virkelig dygtige til at skære, så det virkelig ligner “noget” ha ha. Med de rigtige redskaber og teknik kan ALLE lave et flot græskar. Og sådan her gør du:

  1. Køb et græskar skære sæt. De kan både købes i supermarkeder og faktisk også hos Bog & Idé, som jeg har samarbejdet lidt med. Sættene indeholder små save og andre ting, der faktisk gør det meget nemmere at lave flotte mønstre i græskarene. Derudover så kan slynger til ler også være rigtig gode, hvis du bare vil fjerne skindet, så det lyse kød kan ses.
  2. Søg på google pumpkin stencil og har kan du jo tilføje, hvilket som helst tema og op kommer tusindvis af stencils til dit fremtidige græskar. Se fx. pumpkin stencil cute her. Du kan også besøge pumpkinlady.com som også har vanvittigt mange kategoriserede stencils.
  3. Udhul græskaret og skær et evt. zigzag hul i toppen.
  4. Print et stencil du kan lide og sæt det fast med nåle eller lign. på dit græskar. Jeg plejer at sætte nålene dér hvor jeg skal skære alligevel. Her kan du så tegne på græskaret evt. med en kridt tusch (som kan vaskes af) løfte, tegne, løfte og tegne indtil du kan se mønstret på græskarret. En teknik kan også være at prikke små huller langs din stencil og derefter skære.
  5. Et sidste tip er at til slut at skære lidt skråt inden i dit græskar. Så hullet er større inden i end uden på. Det gør at lyset kommer blødere ud og dit græskar får ligesom en anden dybde.

guldsprayMalede græskar – Det er blevet mere og mere populært at male på sit græskar. Personligt kan jeg rigtig godt lide, at man kan se at det er et ÆGTE græskar. Prøv fx. at finde nogle fede græskar stencils og køb lidt spraymaling i fede farver. Det er ikke noget jeg kaster mig ud i i år, men jeg ville helt klart gå efter en guld spray og så lige male toppen af mit græskar sådan ombre style. “ARGH” nu bliver jeg jo nødt til det alligevel ha ha. Man kan også male sine græskar med akrylmaling eller gå forbi et byggemarked og få nogle prøver til helt normal vægmaling. Hvis du er en af de seje, der skærer græskarene ud

Tegne på græskar? – Ja det lyder måske helt ude i skoven, men man også tegne på sit græskar med tusch. Det ser især mega fedt ud, hvis du har en lys base. Bog & Idé som jeg også arbejdede lidt sammen sidste år har i de sidste år fået flere og flere muligheder. Der findes fx. sæt med

craft-line-glitterGlimmer og græskar – Hvem siger at græskar ikke kan få lidt sparkle? Ikke mig i hvert fald! Man kan både købe løs glitter/glimmer eller købe lim med glitter i. Den løse glitter er måske nemmest, hvis du vil have lidt ombre effekt og glitter limen er bedst til selve stilken og hvis du vil lave nogle lidt mere præcise detaljer. OG så kan man jo altid tilsætte lidt mere bagefter! 😀 Mht. løs glitter så kan du både bruge lim spray eller bare normal skolelim, før du tilføjer glitter.

Lys i dit græskar – Der er mange måder at få lys i sit halloween græskar på. I de sidste år har jeg brugt glowsticks i sjove farver, for at lave lidt ekstra spræl. Jeg har også brugt elektriske fyrfadslys, især til de små græskar. Så slipper jeg for at tænke på åben ild, som tit kan være lidt en pain in the a** at bruge.

Det var alt for denne gang, jeg håber virkelig at du kunne bruge indlægget. Hvis du bruger instagram. Så tag mig endelig på jeres halloween græskar billeder, jeg vil så gerne se dem! @prettynormal.dk

Tusind tak, fordi du læste med. Hav det fantastisk til vi ses igen og kæmpe knusser herfra ♥♥♥

Share:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *