Beauty

Mikro plastik i produkter, hvad, hvordan og hvorfor læs med her!

mikro-plastik-i-produkter

Ja, hvem havde overvejet det? Jeg havde helt ærligt ikke. Jeg elsker eksfolierende scrubs. Både til krop og ansigt. Jeg stødte for nogle måneder siden på ordet “Microbeads” og blev ret forfærdet da det gik op for mig, hvad det var og hvor mange produkter de var i. Jeg har altid været meget optaget af, hvilken effekt mine valg i  hverdagen havde på både dyr, mennesker og miljø. De fleste har hørt om “Fairtrade” og “Cruelty free”, men hvor mange havde troet, at vi snart går en tid i møde, hvor der pludselig står “Microbead free” og “Ocean safe”?

De fleste af os har en scrub derhjemme  Farvel til døde hudceller, tilstoppede porer og indgroede hår. Desværre er det bare ikke lige meget, hvilken scrub du vælger. I hvert fald ikke, hvis du vil tænke på miljøet.

Så hvad er en mikro plastik og microbeads så og hvorfor er det så skidt? En microbead er kort sagt en lille plastik perle. Disse perler er vanvittigt små og kan som regel ikke sorteres fra på normale vandværker. Derfor ender de op i vores natur og hav. Perlerne kan absorbere forskellige toxiner de møder og bliver små bomber på sigt. De kan ikke nedbrydes og genbruges. I havet absorberer fisk og andre havdyr perlerne og ja så er de med i den store cyklus. I sidste ende kan de ende tilbage på middagsbordet. Lækkert ikke? Derudover er der faktisk visse dyrearter der er udrydningstruet på grund af mikro plastik i deres miljø “oh no!”

Så hvorfor er der mikro plastik i din scrub? Det er der, fordi de er billige at tilsætte produktet og samtidig kan man styre former og farve så det appelerer mest muligt til os forbrugere. Mange gøres så små, fine og skånsomme, at de kan bruges oftere end de fleste naturlige scrubs. Juhuuu siger producenten, buhuuu siger naturen. Dette betyder jo selvfølgelig, at producenten kan sælge mere af deres produkt, som jo frigører mere mikro plastik til naturen. Jeg får det helt dårligt ved tanken. Hvad der er endnu værre er at mange aktivister og bevægelser imod mikro plastik, bliver kvalt af de store pengetunge firmaer, så de kan sælge deres produkt i fred. Heldigvis har mange lande allerede forbudt tilsætningen af mikro plastik, nu skal resten af os bare have øjnene op.

Den eneste måde at ændre noget som helst på er, at vise vi vil vælge naturlige eksfolianter frem for deres plastik.

Vil du vide mere og vil du liiige tjekke dine egne produkter igennem? Jeg har nedenfor listet, hvad mikro plastik kan stå camoufleret som og listet lidt links så du kan lære mere:

Polyethylene (PE)

Polypropylene (PP)

Polyethylene terephthalate (PET)

Polymethyl methacrylate (PMMA)

Microbeads Wikipedia

Jeg også har fundet en ret pædagogisk video, som måske kan kaste lidt lys 🙂 Besøg også deres hjemmeside her: Storyoffstuff.org Ban the bead

En af de mere dramatiske

Edit: I oktober 2016 kom Ban the microbead appen til dk!

Mikro plastik og Micro bead app

Tusind tak, fordi du læste med. Hav det fantastisk til vi ses igen og kæmpe knusser herfra ♥♥♥

Share:

4 Comments

 1. Emties video del 2. Beauty stuff – PrettyNormal

  […] Micro beads – Toxiner i din scrub? 26. februar 2016 […]

  02 . 03 . 2016
 2. Nickie Sivebæk

  Fedt indlæg! Min første reaktion var OMG what have I done!!! Hvor er det dejligt at du tager alt hvad du bruger op til overvejelse og ikke er bleg for at dele ud af din viden og oplyse os, hvor det måske er gået vores næse forbi:)

  27 . 03 . 2016
 3. Emties og giveaway :D – PrettyNormal

  […] Plaisir face scrub til tør hud – Jeg har brugt denne i badet. Den var faktisk en udemærket scrub og udtørrede heller ikke min hud. Til gengæld er ingrediens no. 2 polyethylene (PE) som er en plastic microbeads. Som du kan læse mere om her. Micro beads på Prettynormal. […]

  28 . 04 . 2016
 4. Emties – Mini reviews for the win – PrettyNormal

  […] Keihl’s – gently exfoliating body scrub “Lavendel”. Med aloe vera og kamille. Jeg kunne faktisk rigtig godt lide den her scrub. Den gjorde det faktisk, rigtig udemærket. Dog har jeg nogle få problemer med den. Jeg ved ikke rigtig om jeg ville kalde den her scrub “mild”. Jeg synes faktisk den virkede lidt krads. I den tid jeg brugten den, var under min graviditet. Fordi jeg havde store problemer med talg knopper, hvilket den hjalp fint med. Selve scrubben føles som en let sæbet creme med mild duft og skrubbekorn. Desværre er disse skrubbekorn (af hvad jeg kan se) polyethylene og altså microbeads. DEt er små plastic kugler som er forfærdelige for miljøet øv bøv. Læs mere om microbeads her. […]

  18 . 08 . 2016

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *